Friday, March 17, 2017

ေအာ္ပြန္း ထမင္းေပါင္း

ပိန္းဥထမင္းေပါင္း..(ေအာ္ပြန္)ေလး..မိသားစုေတြေႏြးေထြးစြာ..လုပ္စားမယ္
No automatic alt text available.No automatic alt text available.
(က်မတို ့မိသားစု..အၾကိုက္ နည္းေလးပါ..)
ေအာ္ပြန္ဆို...အူစံု ဒုတ္ထိုး..နဲ ့မွလိုက္တာမို ့၀က္အူစံု၀ယ္ပါတယ္..
အူခ်ိဳ..အူမၾကီး..အူပိတ္..နွလံုး..အဆုတ္..ဘဲဥတို ့နဲ ့ခ်က္ပါတယ္..
အူပိတ္..နဲ ့အစာအိမ္ကို..2ဘက္စလံုးလွန္ေလွာျပီး..ပဲငံျပာရည္ျပစ္ဆားနဲနဲထဲ ့နယ္ျပီးေဆးပါတယ္..အနံ ့လံုး၀မနံေတာ ့ပါဘူးရွင္...
အဆုတ္ကိုေတာ ့ဆားနယ္..ဇလံုထဲ.ေရနဲနဲထဲ ့ျပီး...ေရညစ္လိုက္ေဆးလိုက္..ေလအိပ္ထဲကေသြးနဲ ့အက်ိအခ်ြဲေတြ..ကုန္ေအာင္..4ခါေလာက္..ေဆးပါတယ္..အူခ်ိဳကေတာ ့သန္ ့ေတာ ့..ေရေဆးျပီး..အထဲက..အနစ္ေတြျပန္မထြက္ေအာင္ထိပ္စေတြကို..သင္အူၾကိုးေလးနဲ ့ျပန္ခ်ီထားပါတယ္.
.
အူေတြကိုေတာ ့..ေရေႏြးဆူဆူတည္ထားတဲ ့အိုးမွာ..ေရေႏြးတေခါက္ေတာ့
ေဖ်ာျပစ္ပါတယ္..အနံ ့ အတြက္..ပိုေသခ်ာေအာင္လို ့ပါ..
ျပီးရင္အားလံုးကို..ဆား..တရုပ္မဆလာ..ပဲငံျပာရည္ၾကဲ..တို ့နဲ ့နယ္..ျပီးၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္တာထဲ ့..နယ္နပ္ထားပါတယ္..
ဘဲဥ ကိုလဲျပဳပ္ျပိးႏြားထားပါတယ္..
ဆီ..စား3ဇြန္းေလာက္..ဒယ္အိုးထဲထဲ ့ပူရင္..သၾကားစား2ဇြန္းထဲ ့..သၾကားေတြ..နီ..အျမဳွတ္ထ..လာေတာ ့..အူစံုေတြ.ဘဲဥေတြပါ.ထဲ ့ေလွာ္တာေပါ ့...နဲနဲလံုးေတာ ့ေရထဲ ့ျပီးျပဳပ္ပါတယ္
..ဂ်င္း..လက္မေလာက္... ့ၾကက္သြန္ျဖဴဥၾကီးတလံုးနဲ ့.နာနတ္ပြင္ ့ေလး..1ပြင္ ့..ပါထဲ ့လိုက္ပါတယ္..
ျပဳတ္ခ်ိန္ကေတာ ့..နာရီ၀က္ေပါ ့..(ေပါင္းအိုးနဲ ့ဆို..15 မိနစ္ဆို..ရပါျပီ)
အူေတြနူးရင္..အရည္တ၀က္နဲ ့အတူဆယ္ထားျပီး..က်န္အရည္တ၀က္ကိုေရနဲနဲထိုး..ၾကံမဆိုင္ေလးထဲ ့..ျပီး..ဟင္းရည္က်ဲေလးလုပ္ထားပါတယ္

ထမင္းအတြက္
..ဥနီတပိုင္းနဲ ့ပိန္းဥတလံုးကို..အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားပါတယ္....ေဂၚဖီ..မုန္ညင္းျဖဴ..ထိုင္၀မ္မုန္ညင္း..မုန္ညင္းစိမ္းတို ့ကို..လွီးျပီးေဆး..ဇကာစစ္ထားပါတယ္...ဒယ္အိုးတလံုးထဲ..ဆီနဲနဲ..ၾက္သြန္ျဖဳေလးဆီသတ္ျပီး
ဆီအိုးခ်..ပူေနတံုး..တရုတ္မဆလာ.ပုဇြန္ေျခာက္..200ဖိုးေလာက္.နဲနဲ ့..ပဲငံျပာရည္ျပစ္..စားဇြန္း..1ဇြန္းစာထဲ ့ေမြထားပါတယ္......အဆာေတြအကုန္လုပ္ျပီးမွ..ထမင္းအိုးတည္ပါတယ္..
ဆန္.နို ့ဆီဗူး..3လံုး..ေရေဆးျပီးတည္..စဆူတာမဲ ့..ပိန္းဥ နဲ ့ဥနီေတြထဲ ့လိုက္ပါတယ္...ေရငွဲ ့အေနေတာ္ခ်ိန္..ဇကာထဲအားလံုးစစ္ခ်လိုက္ပါတယ္.
သူ ့အေငြ ့မေသခင္..အျမန္လုပ္ရမွာေနာ္
.ျပီးေတာ ့မွ..အိုးတလံုးထဲျပန္ထဲ ့ျပီး..ဆီသတ္ထားတဲ ့..ဆီေတြနဲ ့..ဆား..စားဇြန္း1ဇြန္းရွပ္ရွပ္..သၾကားနဲနဲ..ထဲ ့ျပီးေမြ..ပါတယ္...
ျပီးရင္..ထမင္းခ်က္ေပါင္းအိုး..ထဲ ထမင္းတ၀က္ထဲ ့ျပီး..အရြက္ေတြထဲ ့..ျပီးထမင္းထပ္အုပ္..ခ်က္ခလုပ္နိပ္ျပီးနပ္ပါတယ္..(ဇကာထဲျပန္ထဲ ့ျပီး..ေရခံေပါင္းလဲရပါတယ္). သူ ့အေငြ ့မေသခင္..အျမန္လုပ္ရမွာေနာ္...ခလုပ္တက္ေတာ ့..ထမင္းေတြနဲ ့အရြက္..သမေအာင္ေမႊရင္းျငဳပ္ေကာင္းမွုန္ ့ေလးျဖဴးပါတယ္..ျပီးေတာ ့..ခလုပ္နိပ္ျပန္နိပ္ထားျပိး..စားလို ့ရပိေပါ ့..
အခ်ဥ္ကိုေတာ ့..တရုတ္ဘံုေက်ာင္းျငဳပ္ဆီ..ရယ္..ဘရာဘိုျငဳပ္သီးျငဳပ္ဆီရယ္ေရာ..ထညက္6ခဲေလာက္အေနေတာ္ၾကို..ထဲ ့..ၾကက္သြန္ျဖဴ..ျငဳပ္သီးစိမ္းထဲ ့ေရွာက္သီးတစိတ္ညစ္ထဲ ့..နံနံပင္ေလးနဲနဲညွပ္ထဲ ့..ျပီး..ဆမ္းစားလို ့ရေအာင္မျပစ္ မက်ဲေလးေပါ ့...
အူစံုေလး.ဘန္းထဲထဲ ့..သူ ့အေရေလးနဲ ့စိမ္ထား..စားေတာ ့မယ္ဆိုမွ..ပူပူေလးေႏြး..ညွပ္ထဲ ့ျပီး..အရည္ေလးပါဆမ္း. ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ေက်ာ္ေလး..ၾကက္သြန္မိတ္ေလးျဖဴး..စားၾကတာေပါ ့ေလ..အရမ္းအရသာရိွပါတယ္.
.
လူ6ေယာက္စာ...ထမင္းနို ့ဆီဗူးသံုးလံုးခ်က္...ပန္းကန္ထဲ..ျပင္ထားတဲ ့အတိုင္း..အ၀ဆြဲ(2ပုဂံစီ)....ထမင္းကုန္ေပမဲ ့..အူစံုက..သံုးခ်ိဳးတခ်ိဳးက်န္ေသးေတာ ့..ညကို..ထမင္းျဖဴနဲ ့ထပ္ဆြဲပါမယ္တဲ ့...
အူစံု..တပိသာ.35 သား...10000.က်ပ္
ပိန္ဥ1လံုး..ဥနီတပိုင္း.........500 က်ပ္
အရြက္မ်ား.......................800 က်ပ္
(မုန္ညင္းစိမ္း 1စည္း..150 က်ပ္..မုန္ညင္းျဖဴ..1ပင္..150 က်ပ္..ေဂၚဖီတစိတ္..200က်ပ္ထိုင္၀မ္မုန္ညင္း..2စည္း..200 က်ပ္..ၾကက္သြန္မိတ္ 1စည္း..100က်ပ္)
ေရႊဘိုဆန္..3လံုး.............900 က်ပ္...
တစ္ေသာင္းနစ္ေထာင္..က်ပ္ေလာက္..ကုန္ေပမဲ ့..အ၀ဆြဲေလ..
ပိတ္ရက္မွခ်က္တယ္..အကုန္..၀ိုင္းလုပ္ၾကေလေတာ ့..ေပ်ာ္စရာေပါ ့ေနာ္..
ကဲကဲ..လုပ္နည္းေလး..ေ၀မွ်ေပးပီးပီေနာ္..
မိသားစုေတြ..စုဆံုျပီးခ်က္စားရင္းေပ်ာ္ရႊင္နိုင္ၾကပါေစလို ့.....
Happy family time
ပိုင္ဆိုင္သမ်ွအရာေတြ..တန္ဘိုးထားျမတ္နိုးနိုင္ပါေစ..
Credit : https://www.facebook.com/3000perdayfor100/posts/1000856973313654

No comments:

Post a Comment