Wednesday, January 11, 2017

၀က္အသားျပားလုပ္နည္း

 Chawsu ရဲ႕လက္ရာေလးပါ
ဝက္ေပါင္ေျခာက္
(ကြ်န္မရဲ႕ ဒုတိယစာအုပ္ (အစိမ္းေရာင္) စာမ်က္နွာ 143-144 မွာ ပါၿပီးသားေလးပါ။)
ဝက္သားမစားသူမ်ား အမဲသားကိုအသံုးျပဳႏိူင္ပါတယ္။




**... ဝက္ေပါင္ေျခာက္ လုပ္ဖို႕ လိုအပ္တာေလးေတြ….
1. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
2. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ (light soya sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
3. ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ (dark soya sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
4. Chinese Cooking Wine – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
5. brown sugar – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
6. cayenne pepper – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (မရွိလွ်င္ စပ္ေသာ ငရုတ္သီးမွဳန္႕ (ေပါင္ဒါမွဳန္႔လိုျဖစ္ေနေသာအမွဳန္႕))
7. garlic powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. pork minced – 500 g
pork minced မွ လြဲၿပီး က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံုထဲထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ pork minced ကို ထည့္ၿပီး တူကိုသံုး၍ clockwise အတိုင္း တစ္တက္တည္းကို ဦးတည္ၿပီး ၃ မိနစ္ခန္႕ (သို႕) ငါးဖယ္ဆုပ္ ကဲ့သို႕ ေစးလာေအာင္ ေမႊေပးပါ။
ငါးဖယ္ဆုပ္လို ေစးသြားလွ်င္ cooking paper ေပၚတင္ကာ ျဖန္႕ေပး ထားပါ။
ျဖန္႕ၿပီးသြားလွ်င္ glad wrap ျဖင့္ဖံုးကာ rolling pin ကို သံုးၿပီး (16 “x 11″) ခန္႔ အျပားရေအာင္ ခပ္ဖြဖြလိွမ့္ေပးပါ။

16 “x 11″ ခန္႔ အျပားရလွ်င္ glad wrap ကို ခြါထုတ္ပစ္ၿပီး wire rack (cooling rack) တင္ထားေသာ tray ေပၚ တင္ေပးပါ။
180 ံC ျဖင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ ၾကိဳၿပီး အပူေပးထားသည့္ oven ၅ ဆင့္ေျမွာက္ထဲ (အေပၚမီးနွင့္ ေဝးေအာင္) ထည့္ၿပီး ၂၀ မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ။
၂၀ မိနစ္ခန္႕ဖုတ္ၿပီးလွ်င္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားေၾကာင့္ cooking paper ကိုအသစ္လဲကာ ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ။
နွစ္ဖက္စလံုး ဖုတ္ၿပီးလွ်င္ ပ်ားရည္ (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ) နွင့္ ေရေႏြး (ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္) ေရာေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ တစ္ဝက္ကို အသားျပားတစ္ဖက္ကို နွံ႕ေအာင္သုတ္ကာ ၅ မိနစ္ဖုတ္ေပးပါ။
ေနာက္တစ္ဖက္ကို က်န္ပ်ားရည္ တစ္ဝက္သုတ္ကာ ၅ မိနစ္ခန္႕ ထပ္ဖုတ္ၿပီးလွ်င္ wire rack (cooling rack) ေပၚ တင္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
ေအးသြားၿပီးေနာက္ ကပ္ေၾကးေလးျဖင့္ ညွပ္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
credit : https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends/posts/292403774271098

No comments:

Post a Comment