Friday, January 6, 2017

Crispy Aromatic Duck

မအိသက္ရဲ႕ ေဖ့ဘုတ္က လက္ရာေလးပါ ။

ဒီရက္ပိုင္းဘာမွကိုမတင္ႏိုင္ဘူးျဖစ္ေနတယ္။ မအားလို႕ပါ။Blog  ေလးကိုပစ္ထားတာလဲေတာ္ေတာ္ကိုၾကာပါျပီ။ ဒီေန႕ေတာ့အိမ္မွာ ထမင္းမခ်က္ပဲ Crispy Aromatic  Duck လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ အိသက္ blog မွွာ ပီကင္းဘဲကင္ နည္းလဲတင္ျပီးသြားပါျပီ။ အဲဒီပီကင္းဘဲကင္နည္းေလးကေတာ့ ဒီတိုင္းထမင္းနဲ႔ စားတဲ႔ ဘဲကင္နည္းေလး ေပါ့ေနာ္။ ခုလုပ္တာကေတာ့ပိုလြယ္ျပီး rice paper ( chinese pan cake ) နဲ႔စားတဲ႔နည္းေလးပါ။ တခါတေလေေတာ့ ထမင္းလြတ္စားလို႕အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ လုပ္နည္းေလးကို

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ဘဲအသားဆူဆူတေကာင္
-five spice powder ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-သၾကား၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ၾကက္သားမႈန္႕၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ဆား၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ပ်ားရည္ ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္)
ေရ၂လီတာခန္႕ဆူေအာင္တည္ပါ။ ပ်ားရည္ ထဲ႔ပါ။ five spice powder ထဲ႔ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေရဆူထဲကို ဘဲကိုထဲ႔ျပီး ေရပူကို ေယာက္ခ်ိဳဇြန္းျဖင့္ ေလာင္းေပးပါ။

၇မိနစ္ခန္႕ၾကာရင္ ဆယ္ျပီး ေျခာက္ေအာင္ အဝတ္စျဖင့္ ျဖစ္ေစ ျဖင့္ျဖစ္ေစသုတ္ေပးပါ။ ဆားလိုက္ ပြတ္ေပးျပီး ၄နာရီ ဒီတိုင္းအေျခာက္ခံထားပါ။

ျပီးမွ oven ထဲတြင္ သံစင္ပါေသာ tray ေပၚတြင္၂၀၀ ဒီဂရီျဖင့္ အေပၚမီး ေအာက္မီးျဖင့္ ကင္ပါ။ မိနစ္၃ၾကာစီ တဖက္စီကင္ေပးပါ။ ဘဲသားမ်ားနီရဲျပီးကြၽတ္လာရင္ အဆင္သင့္ရပါျပီ။
 

သခြါးသီးမ်ားအေခ်ာင္းေလးမ်ားလီွီးထားပါ။

ဘဲကင္အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ rice paper (chinese pan cake )၇မိနစ္ခန္႕ေပါင္းေပးပါ။

ဘဲသားကို ဇြန္းခရင္း၂ေခ်ာင္းျဖင့္ အသားမႊေပးပါ။ ျပီးမွ ေပၚတြင္ ကိုသုတ္လိမ္းေပးျပီး သခြါးသီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားတင္ အသားမ်ားတင္ကာ လိပ္ျပီးစားလို႕ရပါျပီ။


credit https://htetfamily.com/2012/11/21/crispy-aromatic-duck/

No comments:

Post a Comment