Tuesday, January 3, 2017

အညာျမီးရွည္

Credit *** ဟင္းေကာင္းလက္ရာ
အညာၿမီးေရွ အညာအထာ အညာအစာေလးေတြ ႏွစ္သက္သူေတြ အတြက္
အလုပ္နားရက္၊ေက်ာင္းပိတ္ရက္ေတြမွာ မိသားစုေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး အညာၿမီးေရွေလးလုပ္စားၾကရေအာင္ေနာ္။
Image may contain: 1 person, food ပါဝင္ပစၥည္း
နန္းႀကီး(ရန္ကုန္) ၁ပိႆာ
ဝက္သား ၄၀သား (ၾကက္သား-၅၀သား)
ရွမ္းခ်ဥ္ ၂၀သား
ၾကံမဆိုင္ ၅က်ပ္သား
ပဲပင္ေပါက္ ၃၀သား
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁လံုး
ဗီနီဂါ စားပြဲဇြန္း၂ ၁/၂ဇြန္း
ပဲငပိအငံ(တရုတ္) ၂က်ပ္ခြဲသား
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ စားပြဲဇြန္း၇ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ ဆန္ျခင္ခြက္၃/၄ခြက္
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ဆီ ၁၅က်ပ္သားခန္႔
ဆား
အသားမႈန္႔
ျပဳလုပ္နည္း

၁။ အသားကိုဆား၊အသားမႈန္႔၊ပဲငံျပာရည္အက်ဲစားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းနဲ႔နယ္ကာၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာဓားျပားရိုက္ၿပီးျပဳတ္မည့္အိုးထဲမွာ မီးနဲနဲနဲ႔၂မိနစ္ခန္႔လံုးခ်က္ပါ။
ေရကိုအသားႏူးရံုအျပင္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး၂ခြက္စာက်န္ေအာင္အသားျပဳတ္ရည္ခ်န္ေပးပါ။ဟင္းရည္ေသာက္လိုလၽွင္မိမိလိုသေလာက္
ေရထပ္ၿပီးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
၂။ ရွမ္းခ်ဥ္ကိုလက္၁ဆစ္အရြယ္ေလးေတြလွီးပါ။ၾကံမဆိုင္ကိုေရစင္စင္ေဆးၿပီး ေရညႇစ္ကာႏုပ္ႏုပ္ေလးေတြလွီးထားပါ။က်န္ေနတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို
ညက္ေအာင္လုပ္ၿပီးပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲမွာဗီနီဂါနဲ႔အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ထားလိုက္ပါ။
၃။ ေကာ္မႈန္႔ကိုေရဆန္ျခင္ခြက္၅ခြက္နဲ႔ေဖ်ာ္ၿပီး မီးနဲနဲနဲ႔အၾကည္ေရာင္ရလာတဲ့အထိေမႊခ်က္ေပးပါ။ပဲငပိကိုပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲမွာ ပဲငံျပာရည္အက်ဲနဲ႔ေရာ
ေမႊထားေပးပါ။
၄။ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ကိုဆီသတ္ပါ။ပဲပင္ေပါက္ကိုေရစင္စင္ေဆးၿပီး ေရေႏြးေဖ်ာကာေရေအးနဲ႔ျပန္စိမ္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
၅။ အသားႏူးၿပီဆိုရင္ မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရြယ္ေလးေတြလွီးထားလိုက္ပါ။ ဒါဆိုၿမီးေရွသုပ္ဖို႔အစာပလာေတြကိုျပင္ဆင္ၿပီးသြားၿပီမို႔ မုန္႔ဖတ္ကိုေရေႏြးနဲ႔ေဖ်ာ
ၿပီးေရစစ္ပါ။
၆။ ပန္းကန္ထဲကိုမိမိစားမဲ့ေလာက္မုန္႔ဖတ္ထည့္ၿပီး ျပင္ဆင္ထားတဲ့အစာပလာေလးေတြကိုေရာျပီးနယ္ကာစားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။အီၾကာေကြးပါးပါးညႇပ္ထားတာ၊
ဝက္စဥေၾကာ္တို႔ကိုပါထည့္ၿပီးလည္းစားလို႔ရပါတယ္ရွင့္။အေပါ့အငံကိုမိမိႏွစ္သက္သလို လိုတိုး ပိုေလ်ာ့ျပဳလုပ္ေပးပါ။
ပိတ္ရက္မွာမိသားစု၊သူငယ္ခ်င္းေတြေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္နဲ႔ အညာၿမီးေရွေလးကိုလုပ္စားၾကည့္ၾကပါေနာ္။
ကၽြန္မရဲ႕ ဟင္းေကာင္းလက္ရာ page ေလးကိုလာလည္ၿပီး likeေလးေပးဖို႔ဖိတ္ေခၚပါတယ္ေနာ္။အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင့္။

No comments:

Post a Comment