Tuesday, January 3, 2017

၀က္သားတညင္းသီးအစပ္ခ်က္

KaeKaeFoodPalace ရဲ႕ Page ေလးက ေတြ႕လို႔ပါ ။.... အညာအထာ နဲ႔ အညာအစာေလးေတြကို ႏွစ္သက္ သူေတြ အတြက္ 

ရာသီစာ တညင္းသီးကို ၀က္သားႏွင့္ ေရာၿပီး အစပ္ခ်က္ေလး ခ်က္ရေအာင္။
ပံုမွန္ေတာ့ အခ်ိဳႏွပ္ၿပီး စားေလ့႐ွိေပမယ့္ မိုးေအးေအးမွာ ေခၽြးထြက္သြားေအာင္ စပ္စပ္ေလး ခ်က္လိုက္တာပါ။
အႏွစ္မ်ားမ်ားေလးႏွင့္ ခ်က္ထားလို ့ ထမင္းႏွင့္ နယ္စားလို ့ရပါတယ္႐ွင္။
Image may contain: food
** ေက်ာက္ကပ္ႏွင့္ ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါ႐ွိရင္ မစားသင့္ပါဘူး။
တညင္းသီးက က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူ မၿပဳပါဘူး။
ဒါေပမယ့္ အရမ္းစားေကာင္းေတာ့ ခ်ိန္ဆၿပီး စားပါ႐ွင္။
ခ်က္နည္းေလးကေတာ့
Ingredients:
၀က္သား ၂၀က်ပ္သား
တညင္းသီး ၁၀လံုး
ခ်င္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄မႊာ
ၾကက္သြန္နီအၾကီး ၃လံုး
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
ထန္းလ်က္ခဲ ၃
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ
နံံနံပင္ အနည္းငယ္
Preparation Method:
၁) တညင္းသီးေတြကို အညွာေလးေတြ ၿဖတ္ၿပီး ေရစိမ္ပါ။ ထန္းလ်က္ခဲ ၃ခဲ ထည့္ၿပီး ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ အနည္းဆုံး သုံးႀကိမ္မွ ငါးႀကိမ္ထိ ၿပဳတ္ပါ။ တစ္ၾကိမ္ၿပဳတ္ၿပီးတိုင္း ေရေတြကို သြန္ပါ။ ေရသစ္ထည့္ၿပီး ထပ္ၿပဳတ္ပါ။
၂) ၀က္သားကို ေရေဆး၊ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ။ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ နႏြင္းမႈန့္ အနည္းငယ္ၿဖင့္ နယ္ပါ။
၃) ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့တို ့ကို ညက္ေအာင္ ေရာေထာင္းပါ။
၄) ခ်က္မည့္အိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည့္ပါ။ ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ေထာင္းကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
၅) ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာၿပီး အနံ ့ေမႊးလာလွ်င္ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ၀က္သားေတြ ထည့္ၿပီး လံုးပါ။
၆) အသားထဲမွ အရည္ခမ္းၿပီး အသံၿမည္လာလွ်င္ အသားၿမဳပ္႐ုံ ေရထည့္ၿပီး တည္ပါ။ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၇) ၿပဳတ္ထားေသာ တညင္းသီးေတြကို အခံြခြာၿပီး အၿပားလိုက္ ေထာင္းပါ။ ၿပီးလွ်င္ အသားႏွင့္ ေရာၿပီး လံုးပါ။
၈) ေနာက္ထပ္ ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ၿပီး တည္ပါ။ ေရခမ္းခါနီးလွ်င္ အရသာေအပါ့အငန္ၿပင္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၉) မီးေငြ ့ၿဖင့္ ႏွပ္ထားၿပီး စားခါနီးမွ ပန္းကန္ထဲ ခပ္ထည့္ပါ။ နံံနံပင္ အနည္းငယ္ တင္လိုက္လွ်င္ ရပါၿပီ။
အသားက အိအိ၊ တညင္းသီးက စီးစီးႏွွင့္ စားလို့ေကာင္းတဲ့ ဟင္းေလး ရပါၿပီ႐ွင္။

credit: https://www.facebook.com/KaeKaeFoodPalace/photos/a.614181288670319.1073741828.614162782005503/1084058255015951/?type=3&theater

No comments:

Post a Comment