Tuesday, May 9, 2017
အသားလံုးေရစိမ္ ေခါက္ဆြဲ
အသားလံုးလုပ္နည္း
***********
မ sofia ရဲ႕ လက္ရာေလးပါ //
အသားလံုးကို ဟင္းရည္ အိုးထည္းထည့္ျပဳတ္တာနဲ႔ Oven မွာ Bake လုပ္တာ နွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္။ခုလုပ္ခုစားဆိုရင္ေတာ့ ျပဳတ္ တာအဆင္ေျပပါတယ္။Bakeလုပ္တာကေတာ့ေရရွည္သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အမဲသားႀကိတ္ထား သို႔ နွစ္သက္ရာ အသား - တစ္ဆယ္သား
ၾကက္ဥအကာ - တစ္လံုး
ဆား - လ႓က္ဇြန္းတဝက္
ပဲငံျပာရည္ -တဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ -တစ္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ -တစ္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ -အနည္းငယ္
ဂ်င္း ႏုတ္ႏုတ္စင္း - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုတ္ႏုတ္စင္း - လ႓က္ဇြန္း တဝက္
ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းအျဖဴပိုင္းပါးပါးလွီး -၂ပင္
ဆီ -အနည္းငယ္ ဆီသပ္ရန္
ေရ- အနည္းငယ္
အသားလံုးျပဳလုပ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာပထမ အိုးတခုတြင္ ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းတို႔ကို ဆီသပ္ပါ။အေရာင္မလိုပါက်က္႐ံု ႏြမ္းရံု ေၾကာ္ၿပီးပါက ဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ႀကိတ္ထားေသာအသားနွင့္ ၾကက္ဥအကာ၊ဆား ၊ပဲငံျပာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ေျပာင္းဖူးမႈန္႔၊ေရအနည္းငယ္၊ဆီသပ္ထားသည္ တို႔ကို ထည္ၿ့ပီး ေမြေပးပါ။
(၃)ၿပီးလွ်င္ေရခဲေသတၲာထည္းတြင္နာရီဝက္ခန္႔နွပ္ထားပါ။ လံုးရ လြြယ္ကူရန္ ျဖစ္ပါတယ္
(၄)ျပဳတ္မည့္ အိုး ျဖင့္ေရတည္ပါ။ဟင္းရည္အျဖစ္ေသာ္ လည္းေကာင္း ေခါက္ဆြဲ အတြက္ေသာ္လည္းေကာင္းျပဳတ္ ထားေသာ အရည္ ဘဲသံုးမည္ျဖစ္၍ ဟင္းရည္တြင္အရသာထည့္ပါ။ဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ သို႔မဟုတ္chicken stockထည့္ပါ
(၅)ဟင္းရည္တြင္ ဂ်င္းပါးပါးလွီး၊ငရုပ္ေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ထည့္ပါ ။
(၆)ဟင္းရည္ဆူပြက္ပါကနွပ္ထားေသာအသားကိုယူ၍လက္ေရစြတ္ကာအလံုးေလးမ်ားလံုးၿပီးဟင္းရည္အိုးတြင္ထည့္ျပဳတ္ပါ။အသားလံုးေလးမ်ားေပါေလာေပၚလာပါကတရုပ္နံနံအုပ္၍မီးပိတ္ ဖံုးအုပ္ကာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ ။ ဟင္းအျဖစ္သံုးေဆာင္လိုပါကမုန္ညင္းစိမ္းခပ္ၿပီးအသားလံုးဟင္းခ်ိဳအျဖစ္တည္ခင္းန္ိုင္ပါတယ္။
ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲျပင္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********************
ဆန္ေခါက္ဆြဲ - တပြဲစာ
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ နဲ႔ဆီေမြး - တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္နံနံမိတ္ - အနည္းငယ္
ပဲလိပ္ျပာ႐ြက္ -လိုသေလာက္
ေခါက္ဆြဲကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့့္ကာအသားလံုးျပဳတ္ထားေသာဟင္းရည္ပူပူခပ္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ ။ဆန္ေခါက္ဆြဲအစားဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ ၊ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲမ်ားျဖင့္လည္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။
credit: http://sofiafoodparadise.blogspot.com/2015/06/blog-post_14.html
Labels:
ရွမ္းအစားအစာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment