စားဖုိမွဴ းမ်ား ေပ်ာ္ျမဴ းရာ Group က က်င္းပတဲ့ ဟင္းခ်က္ျပိဳင္ပြဲမွ
ဟင္းခ်က္နည္းေလးမ်ားကို စုစည္းေဖာ္ျပေပးပါမယ္။ တစ္စုတစ္စည္းတည္း
ျပန္လည္ေလ့လာႏိုင္ေအာင္ပါခင္ဗ်ာ။
Code number 16.
Chef Yamin phyo
Myanmar Style Prawn Curry with Tomatoes Paste
******************
ပါဝင္ပစၥည္း
ပုဇြန္ -148gm
ခရမ္းခ်ဥ္သီး နုတ္နုတ္ဆင္း -131gm
အလွဆင္ရန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး -55gm
ၾကက္သြန္နီ နုတ္နုတ္ဆင္း -36gm
ၾကက္သြန္ျဖဴ နုတ္နုတ္ဆင္း -12gm
နႏြင္းမွ ုန့္ -1gm
အေရာင္တင္မွဳန့္ -15gm
ဆီ -2TBS(30gm)
သၾကား -10gm
ပုဇြန္ငံျပာရည္ -10gm
ေရ -200cc
နံနံပင္ အလွဆင္ရန္ -2leaves
-------------------------------
ျပဳလုပ္ပံု
ပထမဦးစြာပုဇြန္အားခ်ီးထုပ္သန္႔စင္ထားရပါမည္။ပုဇြန္တစ္ေကာင္အားအတံုးခေလးမ်ားတံုးေပးရပါမည္။
ဆီျဖင့္ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နႏြင္းမႈန့္ ေရာင္တင္မႈန့္
တို့အားေရာကာဆီသက္ရပါမည္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးနုတ္နုတ္ဆင္း
အားထပ္မံထည့္ကာအနွစ္ျဖစ္ေအာင္ခ်က္ရပါမည္။
အရသာမ်ားထည့္ေပးရပါမည္။
အနွစ္75%က်က္ေသာအခါပုဇြန္အတံုးခေလးမ်ားနွင့္အေကာင္လိုက္အားထည့္ကာက်က္သည့္အထိေရျဖင့္လံုးကာခ်က္ေပးရပါ
မည္။အားလံုးက်က္သြားျပီဆိုပါက အလွဆင္ရန္ခ်န္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးအားပါးပါးလွီး
ကာ ထမင္း၏အလယ္တြင္ထည့္ကာအေပၚမွအနွစ္မ်ားပုဇြန္မ်ား
တင္ကာခ်က္ျပဳတ္ထားပါသည္။
Credit: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=415618652111403&set=pcb.1354144577970081&type=3&theater
No comments:
Post a Comment