မမီးရဲ႕ ငါးထမင္းနယ္ လုပ္နည္းေလးပါ
ငါးထမင္းနယ္ကို ရွမ္းဆန္နဲ႔ နယ္မွ ေကာင္းတယ္ဆိုေပမဲ႔၊ ဆန္သစ္ေပၚခ်ိန္ ဆန္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ နယ္ရင္လည္း စီးေနတာပါဘဲ၊
1. ဂ်ပန္ဆန္၊ ရွမ္းဆန္ ၁ ၁/၂ ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္) ကို ခ်က္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထိပ္မွာ အေပါင္းလကၡဏာ အရာေလးေပးပီး ထမင္းနဲ႔ အတူ ေရာခ်က္ပါ။ (အဲဒီ ဆန္ေတြ မရနိုင္ရင္ ေကာက္ညွင္းဆန္ ခြက္တ၀က္ ကို ရိုးရိုး ဆန္ေကာင္း ၁ ခြက္နဲ႔ ေရာခ်က္ပါတယ္)။ အာလူးကို အခြံနႊာပီး ဆန္နဲ႔အတူ ထည္႔ခ်က္ပါ။ ဆား၊ နႏြင္း ၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴေႀကာ္ဆီခ်က္မွ ဆီ အနည္းငယ္ထည္႔ပီးခ်က္ထားပါ။
2. ႀကက္သြန္နီ ၁ လံုးနဲ႔ အၿဖဴ ၃-၄ မႊာေကို နုတ္နုတ္စင္းပီး နႏြင္းနဲ႔ ဆီသတ္ပါ၊ ေမႊးလာလွ်င္အတုံးတုန္းထားတဲ
3. အခ်ိဳမႈန္႔
4. ပဲပုတ္ထည္႔လိုလွ်င္ ပဲပုတ္ခ်ပ္ကေလးကို မီးကင္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
5. ငရုတ္သီး အႀကမ္းမႈန္႔ေႀကာ္္
6. ႀကက္သြန္ၿဖဴေႀကာ္ဆီခ်က္
7. ထမင္းပူပူထဲ ငရုတ္သီး အႀကမ္းမႈန္႔ေႀကာ္ကလြဲရင္ အကုန္ထည္႔ၿပီး ထမင္းခပ္ဇြန္းနဲ႔ အရင္နယ္ပါတယ္၊ အပူေလွ်ာ႔သြားမွ ထမင္းလံုးေၿပာက္ၿပီး စီးလာတဲ႔ အထိလက္နဲ႔ နယ္ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ နွစ္သက္ရာ အလံုး အၿပား..ေလးေထာင္႔ ႀကိဳက္သလို ပံုစံလုပ္ပီး၊ ငရုတ္သီး အႀကမ္းမႈန္႔ေႀကာ္္ ၿဖန္႔ၿပီးထည္႔၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴေႀကာ္ဆီခ်က္ေလး ၿဖန္႔ၿပီးထည္႔ ၿပီးရင္ ဂ်ဳးၿမစ္ ေလးနဲ႔ တိုဟူးေႀကာ္/
Credit : https://www.facebook.com/MeeMeeTofu/photos/a.126458894364147.1073741828.126426514367385/366523207024380/?type=3&theater
No comments:
Post a Comment