Tuesday, May 9, 2017

ရွမ္းဆန္စီးေခါက္ဆြဲသုပ္ - ရွမ္းဆန္စီးေခါက္ဆြဲရည္ ျပဳလုပ္ပုံ အဆင့္ဆင့္ …

No automatic alt text available.ရွမ္းဆန္စီးေခါက္ဆြဲသုပ္ - ရွမ္းဆန္စီးေခါက္ဆြဲရည္ ျပဳလုပ္ပုံ အဆင့္ဆင့္ …😊
ဒါကေတာ့ မနန္းကလ်ာဦးရဲ႕ ခ်က္နည္းေလး ျဖစ္ပါသည္။ 
 
My HomeMade Shan Noodles 😋😋
Yummy …😋😋😋
လုိအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား -
- ၾကက္သား
- ဆား
- အခ်ဳိမႈန္႕
- ဆႏြင္း
- ငရုတ္သီးမႈန္႔
- ၾကက္သြန္နီ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ
- ဂ်င္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး
- ဆီ
- ေျမပဲ
- ၾကက္သြန္ျမိတ္
- ငရုတ္သီးအနီေျခာက္အေတာင့္
- ၾကက္သားစြပ္ျပဳပ္ရည္
ျပဳလုပ္ပုံ အဆင့္ဆင့္ -
ပုံ - ၁
No automatic alt text available.
- ၾကက္သားကုိ အသားႀကီးဘဲ လက္မတဆစ္အရြယ္ေလာက္ အတုံးေလးေတြ တုံးျပီး ေရစင္ၾကယ္စြာ ေဆးပါ !
- ေရေကာင္းေကာင္း စစ္ျပီး ဆား နဲ႔ အခ်ဳိမႈန္႔ နွယ္ပါ !
- ဆား အခ်ဳိမႈန္႔ နည္းနည္း ေလးေအာင္ ထည့္နွယ္ေပးပါ !
ပုံ - ၂
No automatic alt text available.
- ၾကက္သြန္နီ-ျဖဴ - ဂ်င္းကုိ ေရာျပီး ႀကိတ္ထားပါ !
ပုံ - ၃
No automatic alt text available.
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကုိလဲ သက္သက္ႀကိတ္ထားပါ !
ပုံ - ၄
No automatic alt text available.
- ဆီကုိ ကုိယ္ခ်က္မယ့္ အနွစ္ထက္ တစေလာက္ပုိထည့္ပါ !
ဆူေအာင္တည္ပါ
- ဆီေကာင္းေကာင္း ဆူလာလ်ွင္ခုန ေရာႀကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ-ျဖဴ - ဂ်င္းကုိ ထည့္ျပီး အဝါေရာင္သန္းလာတဲ႔ထိ ေမႊေပးပါ !
- အဝါေရာင္သန္းလာလ်ွင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမႊပါ !
ပုံ - ၅
No automatic alt text available.
- ဆႏြင္းထည္႔ေမႊရင္း အနီေရာင္သန္းလာလ်ွင္ ႀကိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ထည့္ပီး ေကာင္းေကာင္းေမႊပါ !
ပုံ - ၆
No automatic alt text available.
- ငရုတ္သီးမႈန္႔ အနည္းငယ္ဘဲ ထည့္ျပီး ေကာင္းေကာင္းေမႊျပီးလ်ွင္ ဆား အခ်ဳိမႈန္႔နွင့္ နွယ္ထားေသာ ၾကက္သားကုိ ထည့္ျပီး ေသခ်ာေရာေနွာေအာင္ ေကာင္းေကာင္း ေမႊေပးပါ !
- အသားနူးေအာင္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္ေအာင္ တည္ပါ !
- ဆီျပန္လ်ွင္ ဆား အေပါ့အေလး ျမည္းၾကည့္ျပီး မီးခလုတ္ပိတ္လုိက္ပါ !
ပုံ - ၇
No automatic alt text available.
- ေခါက္ဆြဲအတြက္ လုိအပ္တဲ႔ ၾကက္သားဟင္းအနွစ္ေလး ရပါျပီ !
ပုံ - ၈
No automatic alt text available.
- ေျမပဲ မိမိလုိသေလာက္ မညွပ္တညွပ္ ေထာင္းထားပါ !
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုိ ေသးေသးေလးေတြ လွီးျဖတ္ထားပါ !
ပုံ - ၉
No automatic alt text available.
- ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ကုိ ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ပီး စစ္ယူျပီး ေထာင္းပါ !
ဘာအေရာေနွာမွ မထည့္ရပါ !
- ေထာင္းျပီးလ်ွင္ ခုန ငရုတ္သီးေၾကာ္တုန္းက ပိုေသာဆီနဲ႔ လိမ့္ေနေအာင္ ေရာေနွာလုိက္ပါ !
- မီးအပူေပးရန္ မလုိပါ !
ပုံ - ၁၀
No automatic alt text available.
- ရွမ္္းဆန္စီးေခါက္ဆြဲကုိ ေရေအးန႔ဲအရင္ေဆးပါ !
- ေဆးျပီးေရမ်ားကုိ သြန္ျပစ္လုိက္ျပီး ဆူပြက္ေအာင္ တည္ထားေသာ ေရေႏြးကုိ ေခါက္ဆြဲေပၚေလာင္းထည့္ပါ !
- ခရင္းနဲ့အေပၚေအာက္ ေသခ်ာလန္ ေမႊေပးျပီး ၇ မိနစ္ခန္႔ထားလုိက္ပါ !
ျပီးလ်ွင္ ေခါက္ဆြဲအလယ္အဆံကြဲၿပီလား လက္ေလးနဲ႔ စိတ္ၾကည့္ပါ !
- အဆံကြဲသြားျပီဆုိ ရပါျပီ !
ပုံ - ၁၁
No automatic alt text available.
- ေခါက္ဆြဲေတြကုိ စစ္ယူျပီး ဇလုံတခုထဲထည့္ပါ
- ေျမပဲ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေထာင္းကုိ ထည့္ပါ
- ျပီးလ်ွင္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားအနွစ္ကုိ ထည့္ျပီး လက္နဲ႔ ေသခ်ာေရာေမႊလုိက္ပါ !
- စားလုိ ရပါျပီ အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စုံေသာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲသုပ္ေလး ……
ပုံ - ၁၂
No automatic alt text available.
- ေခါက္ဆြဲေတြကုိ စစ္ယူျပီး ဇလုံတခုထဲထည့္ပါ
- ေျမပဲ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေထာင္းကုိ ထည့္ပါ
- ျပီးလ်ွင္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားအနွစ္ကုိ ထည့္ပါ !
- ၾကက္သားစြပ္ျပဳပ္ရည္ကုိ ထည့္ျပီး သံပုရာသီးေလး ညွစ္ျပီး ေသခ်ာေမႊျပီး ရွမ္းေခါက္ဆြဲအရည္ပြဲေလးကို စားသုံးလုိ႔ ရပါျပီ !
*** ရွမ္းေခါက္ဆြဲသုပ္ - ရွမ္းေခါက္ဆြဲအရည္မ်ားကုိ မႈန္ညွင္းခ်ဥ္ / ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ / တုိ႔ဖူးခ်ဥ္တုိ႕နဲ႔ တြဲဖက္စားေသာက္နုိင္ပါတယ္ ***
*** အေရးႀကီး သတိထားရမည့္အခ်က္မ်ား ***
* မဆလာလုံးဝ မသုံးရပါဘူး
* ဆႏြင္း ငရုတ္သီးမႈန္႔ အနည္းငယ္ဘဲ သုံးရပါမယ္
* ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ခါနီး မတူးပါေစနဲ႔ ( တူးလွ်င္ ခါးသြားပါမယ္ )
* ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ေရေႏြးနဲ႔ ျပဳပ္ခါနီးတြင္ အဆံကြဲရုံသာ ျပဳပ္ပါ
အရမ္းမေပ်ာ့ပ်ဲသြားေအာင္ ဂရုစုိက္ပါ !
* အကယ္၍ ပ်ဲသြားခဲ႔ရင္လဲ ေရေအးနဲ႔ ၅ မိနစ္ခန္႔ေလာက္ ျပန္စိမ္ထားလုိက္ပါ
* ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အရည္အတြက္ စြပ္ျပဳတ္တည္ရာတြင္ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆား အခ်ဳိမႈန္႕သာ ထည့္တည္ပါ !
- အေသးစိတ္ ထပ္ေမးခ်င္တာ ရွိရင္ Cb ကေန လာေမးလုိ႔ရပါတယ္ !
** ဆုိင္မွာစားရင္ တပြဲ ၅၀၀ - ၁၀၀၀ မျဖစ္စေလာက္ေလးပါတာ စားရတာ အားမရတဲ႔သူေတြ အိမ္မွာ ကုိယ့္ပါကုိယ္ သန္႔ရွင္းလက္ဆပ္စြာ ခ်က္ျပဳပ္စားေသာက္လုိ႔ ရျပီေနာ္ **
ကဲ …… အားလုံးဘဲ အဆင္ေျပၾကပါေစေနာ္ 😘
အားလုံးဘဲ ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႕ၾကပါေစလုိ႔ ဆုေတာင္းလAttractiveEyes Angels Angel <3 !
Credit : https://www.facebook.com/attractiveeyes.angel/posts/543777279120958

No comments:

Post a Comment