ဒါကေတာ့ ေက်ာက္ျဖဴသူေလးရဲ႕ ရခိုင္မုန္႔
ရခုိ္င္မုန္႔တီဟင္းရည္ခ်ိဳ ေကာင္းေကာင္းတစ္ခြက္ရဖုိ႔ ဘယ္ဟာ အဓိက
က်ပါသလဲ ?
ငပိေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ငါးေကာင္းေကာင္းရရွိဖုိ႔ လုိအပ္ပါတယ္..
ငါးလုိ႔ေၿပာလုိက္ရင္ ငါးေရႊတစ္မ်ိဳးတည္း သုံးလုိ႔ရတာ မဟုတ္ပါပဲ
တၿခားအခ်ိဳဓါတ္မ်ား ေပးစြမ္းႏူိင္တဲ႔ ငါးတစ္ခ်ိဳ႔ကုိလည္း
အသုံးၿပဳႏူိင္ပါတယ္ရွင္.. တခ်ိဳ႕ေတြ အိမ္မွာ ခ်က္စားၾကတာဆုိရင္ေတာ႔
ငါးရွာမရတဲ႔အခါ ပုဇြန္ကုိ သုံးၿပီး ခ်က္တတ္တာေတြလည္း ရွိပါတယ္.
ရခုိင္မုန္႔တီ ခ်က္ရန္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
1. ငါးေရႊ or ငါးလိပ္ေက်ာက္ or ပုဇြန္
2. ငပိ
3. ၾကက္သြန္ၿဖဴ
4. ငရုပ္ေကာင္းေစ႔အမဲ
5. ငရုပ္သီးစိမ္း
6. ၾကက္သြန္နီ
7. မက်ည္းသီး
8. နံနံပင္
9. ဆား
ရခုိင္မုန္႔တီ ဟင္းရည္ခ်က္ၿပဳတ္နည္း
ငါးေရႊကုိ ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး ငါးေရႊၿပဳတ္မယ္႔ အုိးထဲတြင္ ေရကုိ
ငါးေရႊၿမွပ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး ငါးေရႊသား ႏူးအိခ်က္သြားေအာင္ထိ ၿပဳတ္ေပးပါ..
မီးခြင္ ၂ ခု သုံးသူမ်ား ဆုိရင္ေတာ႔ ေနာက္မီးခြင္တခုတြင္ ငပိကုိ
ေရသင္႔ေတာ္ရုံထည္႔ကာ ၾကိဳေပးပါ.. ငပိတုံးကုိ ဆားအနည္းၿဖင္႔ နယ္ၿပီး ၾကိဳရင္
ငပိတုံးေပ်ာ္တာၿမန္ပါတယ္.. ငပိၾကိဳက်က္လာခ်ိန္တြင္ အနည္ထုိင္သည္ထိ
အေအးခံထားေပးပါ..
ငါးေရႊၿပဳတ္ရၿပီး ဆုိလွ်င္ ငါးအသားကုိ ဆယ္ၿပီး
အေအးခံကာ ငါးေရႊအရုိးႏြင္ေပးပါ..ငါးၿပဳတ္ရည္ကုိလည္း ဟင္းခ်ိဳခ်က္ရန္
မလႊင္႔ၿပစ္ဖုိ႔ သတိၿပဳပါ.. တခ်ိန္တည္းမွာပင္ ငရုပ္သီးခ်က္ခ်က္ရန္
ငရုပ္သီးစိမ္းကုိ ေရအေနေတာ္ထည္႔ကာ ၿပဳတ္ေပးပါ.. ငပိနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းကုိ
ၿပဳတ္ေပးၿခင္းၿဖင္႔ ဗုိက္မနာေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး ငရုပ္စိမ္းမွ ရတဲ႔ အနံ႔ကုိ
ေပ်က္ကင္းေစအၿပင္ အစပ္ေလ်ာ႔နည္းေစပါတယ္..
ငါးအသားႏႊင္ကုိ
ဟင္းရည္ခ်ိဳမွာ ထည္႔သလုိ႔ ငရုပ္သီးအာပူခ်က္တြင္လည္း ထည္႔ေပးရပါတယ္ရွင္..
ရလာတဲ႔ ငါးအသားႏႊင္ ၃ ပုံ ၂ ပုံ ၊ ငါးၿပဳတ္ထားတဲ႔ အရည္ ၊ ငပိမွ အရည္ၾကည္ (
အႏွစ္ရည္ကုိ မထည္႔တာ အေကာင္းဆုံးပါ) ေရာၿပီး ဟင္းခ်ိဳၾကိဳမယ္႔ အုိးထဲတြင္
ေပါင္းထည္႔ၿပီး ေရပြက္လာသည္ထိ ၾကိဳေပးပါ.. ဟင္းရည္အုိးဆူေနခ်ိန္ကုိ
ၾကာၾကာထားေပးရပါတယ္.. ငါးေရႊမွ အခ်ိဳရည္မ်ား ထြက္လာၿပီး ဟင္းရည္ခ်ိဳေလး
ရလာရန္ၿဖစ္ပါတယ္..
ဆူပြက္ၿပီး အနည္းငယ္ၾကာလာခ်ိန္တြင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔
ငရုပ္ေကာင္းေစ႔မဲ(ငရုပ္ေကာင္းေစ႔ အမဲေရာင္မွ ပုိအနံေမႊးပါတယ္)ကုိ
ေရာေထားင္းကာ ထည္႔ေပးပါ.. ဆားလုိသေလာက္ ထည္႔ေပးပါ.. ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ or
အရသာမႈန္႔ကုိ ၾကိဳက္တဲ႔သူမ်ား ထည္႔ေပးလုိ႔ ရပါတယ္.. က်မကေတာ႔ တတ္ႏူိင္သမွ်
မစားသူမုိ႔ မထည္႔ပါဘူး.. အေပါ႔အငန္ၿမည္းၿပီးၿပီ ဆုိရင္ ရခုိင္မုန္႔တီ
ဟင္းရည္ခ်ိဳတခြက္ရပါၿပီးရွင္..
ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္အတြက္ မရွိမၿဖစ္လုိအပ္တဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္း အႏွစ္ခ်က္နည္း
ငရုပ္သီးစိမ္းကုိ ေရေႏြးၿဖင္႔ၿပဳတ္ၿပီး ရလာေသာ ငရုပ္သီးစိမ္းကုိ ေထာင္းပါ
သုိ႔မဟုတ္ blender ၿဖင္႔ ၾကိတ္လုိက္ပါ.. ရလာေသာ ငရုပ္သီးအႏွစ္ ၊ ငပိရည္ ၊
ငါးအသားႏႊင္ ၃ ပုံ ၁ ပုံ ၊ ဆားလုိသေလာက္ ခန္႔မွန္းထည္႔ကာ ၾကိဳခ်က္ေပးပါ..
ဆူပြက္လာခ်ိန္မွာ အေပါ႔အငန္းၿမည္းၿပီးရင္ ငါးေရႊအဖတ္ကေလးမ်ားၿဖင္႔
ငရုပ္သီးအႏွစ္ခ်က္ရပါၿပီး.. တခ်ိဳ႕ေတြကေတာ႔ ငရုပ္သီးအႏွစ္ခ်က္မွာ
ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ခတ္တတ္ၾကပါတယ္.. က်မကေတာ႔ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ကုိ
တတ္ႏူိင္သမွ်မစားသုံးသူမုိ႔ ငါေရႊဖတ္မ်ားမ်ားထည္႔ကာ အစပ္ေလ်ာ႔ေစပါတယ္..
ေနာက္ထပ္ ၿပင္ဆင္ထားရန္မ်ား
ဆီခ်က္သတ္ေပးပါ..
မက်ည္းသီးအႏွစ္ရည္ ေဖ်ာ္ထားပါ.
နံနံပင္ လွီးထားေပးပါ..
ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းေစ႔အနည္းငယ္ ေရာေထာင္းထားေပးပါ.
ၾကက္သြန္စိမ္း ပါးပါးလွီးထားေပးပါ.. ( ၾကိဳက္သူမ်ား အတြက္သာ)
သံပုရာသီး အစိပ္ေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
ငရုပ္သီးအၾကက္မႈန္႔ အနည္းငယ္ ၿပင္ဆင္ထားပါ
ကုိယ္ၾကိဳက္ရာ ပဲေၾကာ္ ငဆုပ္ေၾကာ္ ၀က္ဆီဖတ္ တမ်ိဳးမ်ိဳး ၿပင္ဆင္ထားပါ.
အထက္က လုပ္နည္းေတြအတုိင္း လုပ္ထားၿပီးၿပီ ဆုိလွ်င္ေတာ႔ ရခုိင္မုန္႔တီ အရည္ ၊ အသုပ္မ်ိဳးစုံ စားလုိ႔ ရပါၿပီးရွင္..
ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္နည္း
ကုိယ္စားႏုိင္မယ္ ထင္သေလာက္ မုန္႔ဖတ္ကို သုပ္မယ့္ ခြက္ထဲထည့္ပါ ......
ခ်က္ထားတဲ့ငရုပ္သီးအႏွစ္ကို မိမိအစပ္ၾကိဳက္တဲ့အေပၚမူတည္ျပီးထည့္ပါ
..မက်ည္းသီးအႏွစ္ေဖ်ာ္ရည္ နည္းနည္းထည္႔ေပးပါ.. ဆားလုိသေလာက္ ထည္႔ေပးပါ..
ဆီခ်က္ကုိ ၾကိဳက္သူေတြလည္း ထည္႔စားတတ္ၾကၿပီး မထည္႔ပဲ စားတတ္တဲ႔ သူေတြလည္း
ရွိပါတယ္.. ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္မွာ ငရုပ္သီးအနွစ္ခ်က္က အဓိက က်ပါတယ္..
က်မကေတာ႔ မုန္႔တီသုပ္ဆုိရင္ မက်ည္းႏွစ္ေဖ်ာ္ရည္ၿဖင္႔ သုပ္စားရတာ ၾကိဳက္ၿပီး
တစ္ခ်ိဳ႔ေတြၾကၿပလည္း သံပုရာသီး အနည္းငယ္ညွစ္ထည္႔ကာ ၾကက္သြန္စိမ္းပါးပါးေလး
လွီးထည္႔ကာ စားၾကၿပန္ပါတယ္.. ကုိယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အေၾကာ္တစ္မ်ိဳးကုိ
ညွပ္ထည္႔ကာ ေရာသုပ္လုိက္ပါ.. သုပ္ၿပီးၿပီးဆုိရင္ေတာ႔ အေပၚကေန
နံနံပင္ညွပ္ထားတာလည္းကုိ အုပ္ထည္႔လုိက္ပါ.. ဒါဆုိရင္ေတာ႔ က်မတုိ႔အၾကိဳက္
ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္တစ္ခြက္ ရရွိလာမွာ ၿဖစ္ပါတယ္ရွင္..
ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္စားရင္ ရခုိင္မုန္႔တီ ဟင္းရည္ေလး တစ္ခြက္မွာ နံနံပင္ေလး ထည္႔ပီး ေသာက္ေပးကာမွ ၿပည္႔စုံမွာပါေနာ္..
ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစရွင္..
@KayukPhyuThu
Credit: https://www.facebook.com/groups/953315821395164/permalink/1045908232135922/
No comments:
Post a Comment