Tuesday, December 27, 2016

ငါးႏွပ္ဟင္း(မြန္ဟင္း) ခ်က္နည္း

ငါးႏွပ္ဟင္း(မြန္ဟင္း) ခ်က္နည္း
-------------------------------------
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ငါးႏွပ္ (၂၀)သား
- ၾကက္သြန္နီ (၂)လံုး
- မရမ္းျပားေျခာက္ (အနည္းငယ္)
- ငရုပ္သီးစိမ္း (အနည္းငယ္)
- စပါးလင္ တစ္ပင္
- စိမ္းစားငပိ၊ ခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္စီ
.
ကဲ...ခ်က္လိုက္ရေအာင္
ပထမဦးစြာ ငါးႏွပ္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ေနာက္ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းပါ။ ဇလံုထဲကို ထည့္ထားပါ(ေနာက္ဆုံးမွ ဟင္းအိုးထဲထည္႔ရန္)။ ဟင္းအုိးထဲသို႔ ေရမတ္ခြက္ေလးခြက္စာထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ ငရုပ္သီးစိမ္းကို ေလးစိပ္ကြဲေထာင္းထည့္ပါ။ မရမ္းျပားေျခာက္ ၅-၆ ျပားေလာက္ထည့္ပါ။ ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ဆီထည့္ပါ။ ငပိစိမ္းစား လက္တစ္ဆစ္ ေလာက္ထည့္ပါ။ စပါးလင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အထံုးကေလးျပဳလုပ္ၿပီး အုိးထဲတြင္ထည့္ပါ(ထုျပီး အေခ်ာင္းလိုက္လဲ ထည့္နိုင္)။ ဟင္းခ်ိဳအုိးကို ဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရပြက္ပြက္ဆူပါက ငါးကို ထည့္ပါ။ ေနာက္ အေပါ့အငန္ျမည္းပါ။ နံနံပင္(သို႔မဟုတ္)ပင္စိမ္းရြက္ ႀကိဳက္က ထည့္ႏိုင္ပါသည္။ ငါးႏွပ္က ေၾကလြယ္သည့္အတြက္ ၅မိနစ္ဆိုရင္ ရပါျပီ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ႏွင့္ အရသာရိွေသာ ငါးႏွပ္ဟင္းတခြက္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။ 👍
.
(ငါးနွပ္ကို တျခားနည္း ဘယ္လိုခ်က္လို႔ရေသးလဲ သိတဲ့သူေတြ ေျပာျပေပးအုံး...အားလုံးသိရေအာင္)
.
*** ငါးနွပ္ = အာျပဲေျခာက္ မျဖစ္ခင္ငါးအစိမ္း ***

Credit : www.facebook.com/biluisland/photos/a.761690393963398.1073741829.761487987316972/852781508187619/?type=3&theater

No comments:

Post a Comment