Old post >>
❀ ❀ ❀
မဆိုဖီယာ ရဲ႕ နည္းပါ ။ ဝါသနာ႐ွင္မ်ားမည္သူမဆိုShareကိုနွိပ္ၿပီးခြင့္မေတာင္းဘဲလြတ္လပ္စြာမ်ွေဝနိုင္ပါတယ္။မိမိတို႔ကိုယ္ပိုင္Pageမ်ားတြင္မိမိအက်ိဳးစီးပြားအတြက္စာမ်ားပံုမ်ားကိုကူးခ်ၿပီးကိုယ္တိုင္ခ်က္ျပဳတ္ထားသည့္ပံုစံျပဳလုပ္ျခင္းမ်ားကိုခြင့္မျပဳပါ။ခြင့္မျပဳဘဲအသံုးျပဳသူမ်ားသည္ခိုးယူရာေရာက္ေၾကာင္းသတိေပးအပ္ပါသည္။
❀ ❀ ❀
Online ကေနသင္ေပးတဲ့ ျမစ္ႀကီးနား က ညီမ Ja Bawk Ra Yawng ကိုေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါ တယ္႐ွင္
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ျမန္မာၾကက္ - တေကာင္ (တပိႆာေလ်ာ့ေလ်ာ့)
ျမန္မာပင္စိမ္း - ဆယ္ပင္
ဖက္ဖယ္ရြက္( city mart မွာရွိပါတယ္) - ဆယ့္ငါးပင္
ရွမ္းနံနံ (ကုလားနံနံ) - ဆယ္ပင္
ငရုတ္သီးေျခာက္(စပ္တဲ့အမ်ိဳးအစား) - လက္တစ္ဆုပ္
ျမန္မာၾကက္သြန္ျဖဴဥ - လက္တစ္ဆုပ္
ဟြားေၾကာင္းအေစ့( အေစ့မရွိရင္ အမႈန္႔) - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
(အခ်ဥ္အတြက္ မရွိရင္ မုန္လာဥျဖဴမပါတဲ့ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
ရိုးရိုးနံနံပင္ -အနည္းငယ္
ဆႏြင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ဆား -၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
1ၾကက္သားကိုေရေဆးသန့္စင္ၿပီးအတံုးေသးေသးတံုးထားကာခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ထည့္ပါ
2.ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ငရုတ္သီးေျခာက္(ခပ္စပ္စပ္)၊ဟြားေၾကာင္းေစ့၊ ပင္စိမ္း၊ဖက္ဖယ္၊ရွမ္းနံနံတို႔ကိုငရုတ္ဆံုတြင္ထည့္ၿပီးေထာင္းပါ။( ၎အ႐ြက္မ်ားကို မေထာင္းလိုလ်ွင္ ေတာက္ေတာက္စဥ္း၍ ထည့္ နိုင္သည္။
3.ေထာင္းထားသည့္အဆာပလာမ်ားက္ို ၾကက္သားထည့္ထား ေသာအိုးတြင္ထည့္ပါ။
4.ဆားဆႏြင္းမွည့္လင္သီးေျခာက္(ခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးေျခာက္၊ မရွိလ်ွင္ ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္)ထည့္ပါ။
5.ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေခ်ထည့္ပါ။
(မွတ္ခ်က္ဟင္းခတ္အခ်ိဳမႈန္နွင့္ဆီႀကိဳက္ပါကပဲဆီအနည္းငယ္ထည့္နိုင္သည္။ ရိုးရာဟင္းအစစ္တြင္ဆီမပါပါ)
6.လက္အိတ္စြပ္ကာအထက္ကအိုးထဲတြင္ထည့္ထားသည္မ်ားက္ိုေသခ်ာစြာနယ္ေပးၿပီးေနာက္မီးဖိုေပၚတင္၍ၾကက္သားမွထြက္လာေသာအရည္မ်ားခမ္းေျခာက္ သြားသည္ထိ လံုးခ်က္ေပးပါ။7.ေျခာက္သြားပါကၾကက္သားက်က္ေလာက္ရံုေရထည့္၍ေရခမ္းခ်က္ေပးပါ။။ေရခမ္း၍က်က္သြားလ်ွင္နံနံပင္၊ပင္စိမ္းအုပ္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
႔
********
ျမန္မာၾကက္ - တေကာင္ (တပိႆာေလ်ာ့ေလ်ာ့)
ျမန္မာပင္စိမ္း - ဆယ္ပင္
ဖက္ဖယ္ရြက္( city mart မွာရွိပါတယ္) - ဆယ့္ငါးပင္
ရွမ္းနံနံ (ကုလားနံနံ) - ဆယ္ပင္
ငရုတ္သီးေျခာက္(စပ္တဲ့အမ်ိဳးအစား) - လက္တစ္ဆုပ္
ျမန္မာၾကက္သြန္ျဖဴဥ - လက္တစ္ဆုပ္
ဟြားေၾကာင္းအေစ့( အေစ့မရွိရင္ အမႈန္႔) - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
(အခ်ဥ္အတြက္ မရွိရင္ မုန္လာဥျဖဴမပါတဲ့ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
ရိုးရိုးနံနံပင္ -အနည္းငယ္
ဆႏြင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ဆား -၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
1ၾကက္သားကိုေရေဆးသန့္စင္ၿပီးအတံုးေသးေသးတံုးထားကာခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ထည့္ပါ
2.ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ငရုတ္သီးေျခာက္(ခပ္စပ္စပ္)၊ဟြားေၾကာင္းေစ့၊ ပင္စိမ္း၊ဖက္ဖယ္၊ရွမ္းနံနံတို႔ကိုငရုတ္ဆံုတြင္ထည့္ၿပီးေထာင္းပါ။( ၎အ႐ြက္မ်ားကို မေထာင္းလိုလ်ွင္ ေတာက္ေတာက္စဥ္း၍ ထည့္ နိုင္သည္။
3.ေထာင္းထားသည့္အဆာပလာမ်ားက္ို ၾကက္သားထည့္ထား ေသာအိုးတြင္ထည့္ပါ။
4.ဆားဆႏြင္းမွည့္လင္သီးေျခာက္(ခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးေျခာက္၊ မရွိလ်ွင္ ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္)ထည့္ပါ။
5.ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေခ်ထည့္ပါ။
(မွတ္ခ်က္ဟင္းခတ္အခ်ိဳမႈန္နွင့္ဆီႀကိဳက္ပါကပဲဆီအနည္းငယ္ထည့္နိုင္သည္။ ရိုးရာဟင္းအစစ္တြင္ဆီမပါပါ)
6.လက္အိတ္စြပ္ကာအထက္ကအိုးထဲတြင္ထည့္ထားသည္မ်ားက္ိုေသခ်ာစြာနယ္ေပးၿပီးေနာက္မီးဖိုေပၚတင္၍ၾကက္သားမွထြက္လာေသာအရည္မ်ားခမ္းေျခာက္ သြားသည္ထိ လံုးခ်က္ေပးပါ။7.ေျခာက္သြားပါကၾကက္သားက်က္ေလာက္ရံုေရထည့္၍ေရခမ္းခ်က္ေပးပါ။။ေရခမ္း၍က်က္သြားလ်ွင္နံနံပင္၊ပင္စိမ္းအုပ္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
႔
No comments:
Post a Comment