Tuesday, December 27, 2016

စ​ေတာ္​ဘယ္​ရီခ်ိ္​စ္​ကိတ္

No bake,No Oven စ​ေတာ္​ဘယ္​ရီခ်ိ္​စ္​ကိတ္ ​ေအာက္​ခံအတြကျ္​ပဳလုပ္​နည္​း
*************************
Cookie......................150g
​ေထာပတ္​...................50g
ႏြားႏို႔....................ထမင္​းစားဇြန္​းႏွစ္​ဇြန္​း


Cookies မ်ားကိုအမႈန္​႔​ေျခၿပီး ​ေထာပတ္​ကိုအရည္​​ေပ်ာ္​​ေအာင္​အပူ​ေပးၿပီး၊ႏြားႏို႔ပါ​ေရာ၍​ေမႊပါ မုန္​႔္ဗန္​း​ေအာက္​​ေျခတြင္​ ဖိသိပ္​ထည္​့​ေပးၿပီး ​ေရခဲ​ေသတၱာထဲ ၁၅မိနစ္​ခန္​႔
ထည္​့ထားပါ။
အ​ေပၚခ်ိစ္​မုန္​့သားအတြက္​
**********************
Cream cheese................350g အခန္​းအပူခ်ိန္​
Icing sugar.......................140g
ၾကက္​ဥအႏွစ္​.....................2ခု
Gelatin powder..............15g(၄ဇြန္​းစာျဖင္​့​ေဖ်ာ္​ထားပါ)
စ​ေတာ္​ဘယ္​ရီအသီးမရလို႔ စ​ေတာ္​ဘယ္​ရီ္​ယို ႏွစ္​ဇြန္​း
ဒိန္​ခ်ဥ္​.............................60g
Whipping cream.........250g
​ေရ​ေနြးဆူဆူ​ေပၚ တြင္​ဇလုံတင္​ျပီးCream cheeseႏွင့္​့သၾကားကို ​ေရာ​ေမႊပါ။ၾကက္​ဥအႏွစ္​၂လုံးကိုတစ္​လုံးခ်င္​းစီထည္​့ၿပီးသမ​ေအာင္​​ေမႊပါ။
​ေရ​ေႏြးပူပူႏွင္​့​ေဖ်ာ္​ထား​ေသာ Gelatin ပါ​ေရာ​ေမႊပါ
Whipping creamခရင္​မ္​ကို ခရင္​မ္​သားရတဲ့ထိ​ေမႊၿပီး
မုန္​႔သားထဲ​ေရာပါ။
ဒိန္​ခ်ဥ္​ ၊စ​ေတာ္​ဘယ္​ရီယို တို႔ပါ ထည္​့​ေမႊ​ေပးၿပီး မုန္​႔ဗန္​းထဲ​ေလာင္​းၿပီး ၃နာရီ အ​ေအးခံၿပီး ဘယ္​ရီသီး၊Yo Yo
ဂ်ယ္​လီ၊စ​ေတာ္​ဘယ္​ရီသီး​ေျခာက္​၊နာနတ္​ကြင္​းယို​ေျခာက္​​ေလးမ်ားျဖင္​့အလွဆင္​ပါ။ စ​ေတာ္​ဘယ္​ရီ ဂ်ယ္​လီ
​ေရအနည္​းငယ္​မုန္​႔သား​ေပၚ ​ေလာင္​းပါ။

Credit : https://www.facebook.com/1020102651398660/photos/pcb.1227248477350742/1227248397350750/?type=3&theater

No comments:

Post a Comment