Tuesday, May 23, 2017

ငါးရံ႕လက္သုပ္

 စားဖုိမွဴ းမ်ား ေပ်ာ္ျမဴ းရာ Group က က်င္းပတဲ့ ဟင္းခ်က္ျပိဳင္ပြဲမွ ဟင္းခ်က္နည္းေလးမ်ားကို စုစည္းေဖာ္ျပေပးပါမယ္။ တစ္စုတစ္စည္းတည္း ျပန္လည္ေလ့လာႏိုင္ေအာင္ပါခင္ဗ်ာ။
Code Number 15 Min Thant ပါခင္ဗ်ာ
ငါးရံ႕ လက္ သုတ္ဟင္းရည္ ( ႏွစ္ေယာက္စာ )

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား…………
ငါးရံ႕ ……………………… ၃၀ သား
ၾကက္သြန္ျဖဴဥႀကီး …… ၄ မႊာ
ႀကက္သြန္နီ……………… ၇ က်ပ္သား
ပူစီနံ…………………………တစ္စည္း
လဘက္စားဇြန္း……………၃ ဇြန္း
ႀကက္သားမႈန္႕……………… တစ္ဇြန္းခြဲ
ဗမာငံျပာရည္…………………သင့္ရံု
ၾကက္သြန္ေႀကာ္……………လဘက္စားဇြန္း ၅ ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ ………………………ဇြန္းတစ္စိတ္
နံနံပင္ …………………………သင့္ရံု
သံပုရာသီးအရည္ရႊမ္းေလး……၂ လုံးခြဲ
ျငဳပ္သီးအက်က္မႈန္႕………………သင့္ရံုသာ
စပါးလင္ …………………………၂ ေခ်ာင္း
ေရွာက္ရြက္ အနု ………၁၀ ရြက္
ငုံးဥ……………………………… ၆ လုံး

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္……………………
၁…ေရွးဦးစြာငုံးဥကိုျပဳတ္ရန္ေရကိုဆူေအာင္
တည္ရပါမည္။
ေရဆူမွသာဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီးငုံးဥ
ထည့္ရမည္။ ငုံးဥမ်ားမကြဲေစရန္ ၁ မိနစ္ခန္႕
ေျဖးေျဖးခ်င္းေမႊရပါမည္။
၁၀မိနစ္ေလာက္ဆိုလွ်င္ငုံးဥက်က္ပါျပီ။
အလုံးလွေစရန္ႏွင့္ တဖက္မလိုက္ေစရန္
ေမႊရျခင္းျဖစ္ပါသည္။
၂… ငါးရံ႕ ၃၀ သားကို အေႀကးခြံမ်ားမပါေအာင္
ေရေဆးသန္႕စင္ရမည္။ ျပီးလွ်င္
လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕အတုံးမ်ားတုံး၍
အခ် ဳ ိမႈန္႕ လဘက္စားဇြန္းတစ္ဝက္
ၾကက္သားမႈန္႕လဘက္စားဇြန္းတစ္ဝက္ႏွင္႔
ေရာနယ္ျပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ
၃…စပါးလင္ကို အရင္းမွလက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔စီ
ျဖတ္၍ ပါးပါးလွိး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥ ၄ မႊာကိုလည္း စပါးလင္ႏွင့္
ေရာျပီးေထာင္းပါ
ေရွာက္ရြက္ ၁၀ ရြက္ကိုလည္းပါးပါးလွိး
ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၇ က်ပ္သားကိုလည္း
ပါးပါးလွီးျပီးေရေဆးထားရမည္။
ပူစီနံ ကိုလည္းေရးေဆးျပီးအရြက္ေျခထား
ရမည္
နံနံပင္ေရေဆးျပီးသင့္ရံုျဖတ္ထား
သံပုရာသီးကိုလည္းအစိတ္ေလးမ်ားလီးထား
ျငပ္သီးအက်က္မႈန္႕ ကိုလည္း
အသင့္စားနိုင္ေအာင္ ပုဂံ တခုတြင္ ထားပါ
၄…စပါးလင္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုညက္ေအာင္
ေထာင္းပါ ျပီးလွ်င္ ငါးဆႏြင္းနယ္ျပီးသားကို
ေရာ၍ ေရကို ငါး ၏ အေပၚလက္တစ္ဆစ္ခန္႕
ထည့္၍ ျပဳတ္ပါ
၇မိနစ္ၾကာလ်ွင္ငါး က်က္ပါျပီ
၅… ထို ငါးျပဳတ္ရည္ျဖင့္ အခြံႏႊာျပီးသားငုးံဥ
၆လုံးကို အခ် ဳိမႈန္႕ ဆားပါးပါးျဖင့္
ငုံးဥ ကိုေရျမဳတ္ရံုသာထည့္ျပီး ေရခန္းသည့္
အထိ ျပဳတ္ပါ။
ထိုမွသာငုးံဥထဲအရသာဝင္ပါမည္
ခနခန အေရာင္လွေစရန္လွည့္ေပးေနမွ
ျဖစ္ပါမည္ ။
မလွည့္ေပးလွ်င္ဆားပါေသာေႀကာင့္
ဒယ္အိုးဖင္ႏွင့္ တဘက္လိုက္သည့္အခါ
ငံုးဥေအာက္ေျခမွာ အမဲကြက္ေလးမ်ား
ျဖစ္သြားပါလိမ့္မည္ ။
ေရခန္းသြားလ်ွင္ အသင့္စားရန္အတြက္
ဆယ္ျပီးေရေဆးထားပါ
၆… ငါးရံ႕ ဟင္းရည္ကိုပူပူေလးျဖစ္မွ စားသုံုး
ရပါသည္
ဆူျပီးေနေသာငါးရံ႕ ျပဳတ္ဟင္းရည္အထဲကို
အရသာထည့္ထားေသာ ငုံးဥကိုထညိ့
ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ထည့္
ပူစီနံထည့္
ျငဳပ္သီးအက်က္မႈန္႔ထည့္
ၾကက္သြန္နီ ပါပါးေလးလွိးထားတာကိုထည့္
ၾကက္သြန္ေႀကာ္ကိုလည္းထည္႕
ျပီးလွ်င္သံပုရာသီးအခ်ဥ္ေလး ညွစ္ျပီး
ပူပူေလး ခ်ဥ္စပ္စပ္ႏွင့္
ထမင္းဆီဆမ္း ေမႊးေလးႏွင့္
တြဲဖက္သုံးေဆာင္မိအခါ
ငါးရံ႕လက္သုတ္ဟင္းရည္ တစ္ခြက္အတြက္ျပည့္စုံစြာ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
ခင္ဗ်ာ…………။
မွတ္ခ်က္ …… ဤငါးရံ႕လက္သုတ္ဟင္ရည္မွာ
Code Number 15
Min Thant fb name ကိုယ္တိုင္မွ
ဖန္တည္းေသာဟင္းလွ်ာျဖစ္ေၾကာင္း
အာမခံပါသည္ခင္ဗ်ာ။

Credit : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=378433939182996&set=pcb.1354130677971471&type=3&theater

No comments:

Post a Comment