ဝက္သား (၂၀)သား
ယိုးဒယားအသားတံုးေလးေတြလည္း
မုန္လာဥ သံုးေတာင့္ အဝိုင္းေလးေတြ လွီးထားမယ္။
ႀကက္အရိုးႀကီးပဲ (၄၀)သား (သို႕မဟုတ္) ဝက္အရိုးခ်ည္းပဲ (၄၀) သားကို ခုတ္ထစ္ကာ ေရာမယ္။
ၿပီးရင္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၄)ဇြန္း
နဲ႕ ေရကိုေရၿပီးေပါင္းထားမယ္။
မီးကို ခပ္ေႏြးေႏြးနဲ႕ပါ တည္ထားရပါမယ္။
စားခါနီးက်မွ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ရပါမယ္။
အစပ္အရည္ျဖစ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေ
ရယ္ဒီမိတ္ ငရုတ္သီးအႏွစ္ထုပ္ကို မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္သေလာက္ ထည့္လို႕ရပါတယ္။
ရယ္ဒီမိတ္ အဆင္မေျပရင္လည္း။
ငရုတ္သီး အပု (သို႕ ) ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႕ ထမင္းစားဇြန္း (၁)ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) မႊာ ကိုညွက္ေအာင္ႀကိတ္ၿပီး ဆီအနည္းငယ္သက္ကာ ထည့္ရင္လည္းရပါတယ္။မီး ခပ္ေႏြးေႏြးနဲ႕ မုန္လာဥေတြ အၾကည္ေရာင္ျဖစ္ၿပီး အရည္ေအာက္ကို ထုိင္က်သြားေအာင္ တည္ရပါမယ္။
အခ်ဳိ႕ ေဟာ့ေပါ့အရည္ေတြဟာ အရည္အက်ဲမဟုတ္ဘဲ ပ်စ္သေယာင္ ျဖစ္ေနတတ္ၾကပါတယ္။ အဲ့လိုစားခ်င္ရင္ေတာ့ ဂ်ပန္တို႕ဖူးအေပ်ာ့္ နွစ္ထုပ္ေလာက္ကို ညွစ္ထည့္လိုက္ရုံပါပဲ။
အားလံုးထည့္ၿပီးၿပီဆိုရင္ မုန္လာဥ အရည္ေအာက္ထုိင္သြားေအာက္ တည္ေပးရပါမယ္။ မုန္လာဥလည္း အထိုင္က်ၿပီး ဟင္းအရည္ရဲ႕ အေငြ႕ဟာ ေဟာ့ေပါ့အနံ႕ထြက္လာၿပီဆိုရင
အဖက္ေတြမပါဘဲ အရည္ခ်ည္းသက္သက္ခပ္ယူၿပီး ေနာက္အိုးတစ္အိုးမွာထည့္ၿပီ
မူလတည္ထားတဲ့ အိုးမွာပဲ သံုးေဆာင္လည္းရပါတယ္။
တစ္အိုးခြဲစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့
ေဟာ့ေပါ့အနံ႕ေလး ေမႊးလာရင္ စားသံုးလို႕ရပါၿပီ။
အဓိက မုန္လာဥေၾကာင့္ အနံ႕ဟာ ေမႊးပ်ံ႕လာၿပီး
၀က္ရုိးဆုိရင္ေတာ့ (၃)နာရီေလာက္ၿပဳတ္ၿပီး ျပန္ဆယ္ၿပီး အရိုးကို ျပန္ပိုင္းၿပီးျပန္ျပဳတ္ရင္
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အရြက္ေတြကို စိမ္စားလည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
credit: https://www.facebook.com/anyonecancookdvb/photos/pcb.787115124760348/787114494760411/?type=3&theater
No comments:
Post a Comment