အက္ဒမင္လဲ ခ်က္တက္လို႔ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူးခင္ဗ်ာ အားတဲ့ အခ်ိန္ခ်က္စားရေအာင္ ဟင္းေလးေတြ စုထားတာ တစ္ခ်ိန္ စားေသာက္ဆိုင္ဖြင့္ရင္ အသံုးတည့္မလားလို႔ပါ။ ကဲ ခ်က္စားခ်င္တဲ့ သူေတြ သိမ္းထားလိုက္ေနာ္ ။
ဂဏန္းမဆလာဟင္းလ်ာ ခ်က္နည္း
( ခ်က္စားခ်င္တယ္ ဆို Share ထားလိုက္ေနာ္ )
....................................
#ဟင္းအနွစ္ခ်က္ရန္
.............................
၁.ဆီ
၂.ဆနြင္းမႈန့္
၃..ျကက္သြန္ျဖူ(၆တက္)
၄.ျကက္သြန္နီ(၃လံုး)
၅.ဂ်င္း(အနည္းငယ္)
၆.ငရုပ္နွစ္( ၁tbsp)
၇.ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁လံုး)(အတံုးေသး တံုးထား)
၈.ဂဏန္းသား
၉.မဆလာ
၁၀.ငရုပ္သီးစိမ္း (၃ေတာင့္)
၁၁.အရသာမ်ား
၁၂.နံနံပင္(နုပ္နုပ္စင္း)
#အသားအရသာနယ္ရန္.
..................................
၁.ဂဏန္းအေကာင္လိုက္(သို့) ဂဏန္းလက္မ
၂.မဆလာ
၃.အသားမႈန့္
၄.ငရုပ္ေကာင္း
၅.ငံျပာရည္
၆.ဆနြင္းမႈန့္
၇.ဂ်င္း(အရည္ နွင့္ အဖတ္)
ေနာက္ဆံုးဟင္းခတ္ရန္
..................................
၁.မဆလာ
၂.နံနံပင္(နုပ္နုပ္စင္း)
၃.ရွမ္းနံနံ(နုပ္နုပ္စင္း)
၄.ငရုပ္ေကာင္းမႈန့္
ခ်က္နည္း.
...............လြယ္ပါတယ္ဗ်ာ..က်ြန္ေတာ္ေရးထာနာေတြကို ေခါင္းစဥ္တစ္ခုျခင္းစီရဲ့ နံပါတ္အစဥ္လိုက္သာထည့္ျပီး ဆီသတ္ျပီး ခ်က္သြားရင္ရပါျပီဗ်ာ..ဂဏန္းကို အရသာနယ္...ျပီးရင္အနွစ္ခ်က္..အနွစ္ရရင္ ဂဏန္းထည့္ျပီးနွပ္....ေရကိုေတာ့ လိုုသလိုခ်ိန္ျပီးထည့္ေပးေပါ့ေနာ့္
ဂဏန္းကို စားရလြယ္ေအာင္ နဲနဲ ထုခြဲထားျပီးခ်က္ရင္လဲရပါတယ္..ဒါေပမယ့္ အတြင္းထဲကအသားမွာရွိတဲ့ အရည္ေလးေတြေတာ့ နဲနဲ ေျခာက္သြာမွာေပါ့..မထုခြဲပဲခ်က္ရင္ေတာ့ ကိုက္လိုက္ရင္ အနံ့ေလးကေမႊး အရည္ရႊမ္းရႊမ္းနဲ့ဆို အရသာကြက္တိပဲေပါ့ဗ်ာ
ဟင္းပံုစံကေတာ့ ဆီေလးျပန္မယ္ အနွစ္ေလးလဲရီိမယ္..မဆလာအနံ့ေမႊး အစပ္အရသာေလးနဲ့..ရွယ္ပဲဗ်ာ....😊😊😊
#Eant Wint Htut မွ မ်ေဝထားပါသည္ ။
..................................
၁.ဂဏန္းအေကာင္လိုက္(သို့) ဂဏန္းလက္မ
၂.မဆလာ
၃.အသားမႈန့္
၄.ငရုပ္ေကာင္း
၅.ငံျပာရည္
၆.ဆနြင္းမႈန့္
၇.ဂ်င္း(အရည္ နွင့္ အဖတ္)
ေနာက္ဆံုးဟင္းခတ္ရန္
..................................
၁.မဆလာ
၂.နံနံပင္(နုပ္နုပ္စင္း)
၃.ရွမ္းနံနံ(နုပ္နုပ္စင္း)
၄.ငရုပ္ေကာင္းမႈန့္
ခ်က္နည္း.
...............လြယ္ပါတယ္ဗ်ာ..က်ြန္ေတာ္ေရးထာနာေတြကို ေခါင္းစဥ္တစ္ခုျခင္းစီရဲ့ နံပါတ္အစဥ္လိုက္သာထည့္ျပီး ဆီသတ္ျပီး ခ်က္သြားရင္ရပါျပီဗ်ာ..ဂဏန္းကို အရသာနယ္...ျပီးရင္အနွစ္ခ်က္..အနွစ္ရရင္ ဂဏန္းထည့္ျပီးနွပ္....ေရကိုေတာ့ လိုုသလိုခ်ိန္ျပီးထည့္ေပးေပါ့ေနာ့္
ဂဏန္းကို စားရလြယ္ေအာင္ နဲနဲ ထုခြဲထားျပီးခ်က္ရင္လဲရပါတယ္..ဒါေပမယ့္ အတြင္းထဲကအသားမွာရွိတဲ့ အရည္ေလးေတြေတာ့ နဲနဲ ေျခာက္သြာမွာေပါ့..မထုခြဲပဲခ်က္ရင္ေတာ့ ကိုက္လိုက္ရင္ အနံ့ေလးကေမႊး အရည္ရႊမ္းရႊမ္းနဲ့ဆို အရသာကြက္တိပဲေပါ့ဗ်ာ
ဟင္းပံုစံကေတာ့ ဆီေလးျပန္မယ္ အနွစ္ေလးလဲရီိမယ္..မဆလာအနံ့ေမႊး အစပ္အရသာေလးနဲ့..ရွယ္ပဲဗ်ာ....😊😊😊
#Eant Wint Htut မွ မ်ေဝထားပါသည္ ။
No comments:
Post a Comment