Monday, April 10, 2017

ကဏာန္းကြမ္းရြက္ခ်က္




ကြမ္းရြက္ နဲ႔ ခ်က္သည့္ဂဏန္းအစပ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ဂဏန္းေျခာက္ေကာင္ (နွစ္ပိုင္းျခမ္းထားျပီး)
ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးျမြာ
ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လုံး
ဂ်င္း သံုးဇြန္း (စပတ)
မဆလာ (ကုလားေလးမဆလာဆိုပိုေကာင္းပါတယ္)
မက်ည္းသီးေရေဖ်ာ္နဲနဲ
သၾကား ၂ ဇြန္း (စပတ)
ဆား
ငံျပာရည္ ၂ ဇြန္း( စပတ)၊
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ နဲနဲ
ကြမ္းရြက္ တစ္ရြက္
ခ်က္နည္း

ဂဏန္းကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး ဂ်င္း၊ ဆားတို႔နဲ႔ နယ္ရ်္ ခဏထားပါ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ကို ေထာင္းထားပါ၊
ၾကက္သြန္မ်ားကို ငရုတ္သီးျခမ္းခဲြ ၁ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႕တို႔နဲ႔ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ေရႊေရာင္သန္းျပီဆိုရင္ ဂဏန္းထဲ႔လုံးပါ။
ဂဏန္းနီလာရင္ ေရ ၁ ပိုင့္ ၊ မက်ည္းေရ နည္းနည္း ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ တစ္ဇြန္း ထဲ႔၊ ကြမ္းရြက္ ညွပ္ထဲ႔ ျပီး ပြက္ပါေစ။
ဆီျပန္ေရက်န္က်က္ ျပီဆိုရင္ မဆလာေလးအုပ္ နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး အသဲစြဲ ဂဏန္းဟင္းတခြက္ရပါျပီ။
( ျမန္မာႏိုင္ငံအတြင္း အရသာရွိေသာ စားေသာက္ဖြယ္ရာမ်ား ) ဆိုတဲ့ FB page ကေန မလာတာပါ။

No comments:

Post a Comment