Monday, April 10, 2017

ဂဏန္း အုန္းႏို႔ မာဆလာ

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

လတ္ဆတ္ေသာဂဏန္းၾကီးၾကီး - (၃) ေကာင္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - (၁) (လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လုံး၁လက္မအရြယ္ လွီးထားရန္)
ငရုတ္ေတာင့္နီ - ၂ ေတာင့္ ( အလွဆင္ရန္)
ငါးငံၿပာရည္ - (၂) ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပာင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
သၾကား - အနညး္ငယ္
မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - ၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
အေရာ(၁)

အ၀ါေရာင္ပာင္းခ်က္မဆလာ(ထိုင္း) - (၁) ဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - (၁) ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - (၂) လုံး
ပဒဲေကာ - ေသးေသးတစ္ခု
စပါးလင္ - ( ၂) ခု ( အၿဖဴေရာင္အပိုင္းသာ)
နႏြင္းမႈန္႔ - (၁) ဇြန္း
ငရုတ္သီးပြေၿခာက္ေတာင့္ - (၅) ေတာင့္
အုန္းႏို ့ - (၁) လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နညး္

1. ဒီနည္းကေတာ့ ပထမဆုံးပုံစံမွာ ၿပထားတဲ့အေရာ(၁) ကို ညွက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ ။
2. ဂဏန္းေတြကို သန္႔စင္ၿပီး (၄) စိတ္ ၊ (သို႔) (၂) စိတ္ ၿခမ္းပါ ။ လက္မေတြကိုလည္း ဓါးၿပားၿဖင့္ ခပ္ဖြဖြရိုက္ပါ ။
3. ပူေနတဲ့ ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ အုန္းႏို႔ကို ေရခမ္းၿပီး အုန္းဆီနံ႔ ေမႊးသည္ထိ ဆီသတ္ပါ ။
4. ညွက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ အေရာ(၁)ကို ထပ္ေပါင္းဆီသတ္ပါ ။ ၿပီးေတာ့မွ ဂဏန္းမ်ားထည့္ေပါင္းၿပီး အဆက္မၿပတ္ ေမႊခ်က္ေပးပါ ။
5. ငါးငံၿပာရည္ ၊ သၾကား ၊ ပာင္းခတ္မႈန္႔တို႔နွင့္ အရသာသြင္းပါ ။ ေရအနည္းငယ္ ၿဖည့္ၿပီး အဖုံးအုပ္ခ်က္ေပးပါ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၊ ငရုတ္စိမ္းေတာင့္နီတို႔ ေရာထည့္ၿပီးလွ်င္ စားသုံးရန္ အဆင္သင့္ ၿဖစ္ပါၿပီ ။


ျမန္မာႏိုင္ငံအတြင္း အရသာရွိေသာ စားေသာက္ဖြယ္ရာမ်ား
 Page က မလာတာပါ။ 

No comments:

Post a Comment